Защо сапуни “Красива”?

и Фермата на Сините планини

Сапуни “Красива” е малка компания за производство на натурални сапуни и козметика от био възобновяеми източници.

Нашата цел е да произвеждаме натурални продукти, които са биоразградими, екологични и пазят природата, като същевременно поддържат и пазят кожата и косата чисти, защото за нас:

“Чистотата е първото условие за здраве и красота”

…а ние обичаме красивите неща.

Винаги сме обичали домашния уют, домашно приготвените малки нещица, които сплотяват семейството, храната, която приготвяме сами и растенията, за които се грижим.

Но дейността ни започна без да очакваме – заради атопичен дерматит на малкото ни дете. Всичко, с което се сблъскахме, ни наведе на мисълта, че трябва да опитаме да минимизираме изкуствените продукти в ежедневието ни.

От тогава се концентрирахме изключително в създаването на чиста среда и продукти, създадени с органични съставки от възобновяеми източници. Тогава бяхме все още само KrasivaSoaps…

Ние обичаме природата и това, което тя ни дава, и се стремим да я пазим чиста във всеки аспект от ежедневието ни. Учим и децата си на това от малки. Това ни даде и възможността и желанието да превръщаме малките “богатства” от природата в кремове, лосиони, мехлеми и други продукти за грижа за кожата, използвайки само натурални суровини.

Постепенно продуктите от My-Naturals заеха голяма част от целият спектър продукти, които предлагаме.

Но в крайна сметка решихме да покажем и начинът ни на живот – близо до природата – и да го споделим с всички вас. Създадохме нашата малка Ферма на Сините планини (по името на Сините Камъни, което е наше любимо място и го носим в сърцата си където и да отидем), в която сме събрали от всичко по малко.

Имаме лавандула, роза дамасцена, салвия, мента, босилек и много други билки, отглеждаме собствени органични плодове и зеленчуци, грижим се за няколко кошера.

Всичко, с което природата ни дарява, превръщаме в билкови извлеци, натурални сапуни, чиста храна и приятно място за нашите деца и техните приятели.

Все повече ще откривате в нашият сайт рецепти за домашни вкусотии, наред с рецептите за сапуни, лосиони, шампоани и други неща, които правим. През тази година планираме да ви предлагаме и от нашият мед, но понеже още сме нови в пчеларството – не обещаваме на 100 % 🙂

Рецептата за балсам за устни заедно с всичко необходимо, организирано като Крафт комплект можете да намерите са сайта ни

Издирваме и пазим всички знания, които са имали нашите прадеди – как можем да използваме даровете на природата по такъв начин, че нито да хабим излишно, нито да живеем в недоимък.

Фермата на Сините планини има за цел да запознае хората, които искат, с ценни съвети от миналото, да опази традиционните знания, но също и да ги доразвие и предаде по подходящ и заинтригуващ начин на нашите деца. Защото Знанието е сила.

Рок-календарът от 2013-та година си остана на месец август – Куийн – най-вдъхновяващата група според нас
малка част от дипломите…
бомбички за вана – любимите ни глезотийки
Природата винаги е в дома ни
Лавандула и синя глина – един от най-продаваните ни сапуни
По време на фестивал имам най-добрите помощници
работа, работа и работа – децата си правят сапунче, което ще отнесат у дома
пречистен пчелен восък за нашите проекти
част от билките ни
сапун Какао и карите – любим на много от вас
покривката ни

При нас има кратки обучителни курсове, работилници, място за игра. А скоро очаквайте и нашите онлайн работилнички и курсове, както и много електронни материали, ценни рецепти и картички със знания.

www.krasivasoaps.wordpress.com
www.my-naturals.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top