Пчелният восък и (част от) неговите полезности

KRASIVA SOAPS

Восъкът и неговите полезности

krasiva_soaps #beeswax

Малките парчета пчелен восък са удобният начин да ги използвате за направата на билков мехлем, балсам за устни, свещи, да ги вложите в сапун или в крем за поддържане на дървените ви повърхности у дома.

Това е любимият ми Спасителен крем, който беше наречен “вълшебен” заради свойствата му бързо да помага зарастването на рани!

Пчелният восък съдържа на 284 различни компонента, основно алкани, киселини, естери, полиестери и хидроксиестери, но състава на восъка се определя главно от местообитанието и пашата на пчелите. Той се втечнява на 63 градуса по Целзий и може да се използва за различни цели в натуралната козметика и грижа за дома.
Процеса по пречистването му отнема време, но това е едно от най-приятно прекараното време на деня. Уханието му се долавя съвсем леко, но ако излезете и след това се върнете в помещението, ясно ще усетите, че въздухът е пречистен, някак мек и помещението сякаш е станало страшно уютно!

Той може да бъде вложен в домашен сапун при определени условия (основно спазване на температурите) и според Петра Ахнерт (Beeswax Alchemy) добавянето само на 2 % пчелен восък в сапуна, го прави много по-твърд и издръжлив, отколкото сапун без наличието на пчелен восък.

Нейната книжка си купих преди около 3 години и я прочетох с голям интерес. До тогава бях правила сапун, но реших да опитам и нейният метод. И познайте – да, така е! Сапуните с 2 % восък (да, толкова малко е напълно достатъчно да направи разликата!) са много по-дълготрайни.


Подпис: Ателие Красива 🐝

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top