Как се работи с Глицеринова сапунена база

Глицеринова сапунена база

Глицериновата база е направена така, че да може да се топи, за да ѝ се придаде желаната форма, цвят, аромат. Това е най-лесният начин да направите ефектни сапуни, които грабват окото от далеч!

Как се работи със сапунена база? С помощта на готова глицеринова база можете да направите много красиви и ефектни сапуни – трябва ви само въображение.
Работата със сапунена база е лесна и предлага безброй възможности!

зайчето
зайчето

Най-често повечето хора са убедени, че глицериновите сапуни са ръчно изработени… всъщност много малка част от тях се изработват наистина на ръка… И още нещо – “глицериновата база” не е “глицерин”… Глицериновата база е pre-made сапун, приготвен с добавяне на глицерин.

Как се правят сапуни с глицеринова база?

В най-общият случай прекрасните прозрачни (или не) глицеринови сапуни се правят съвсем лесно:

  1. Стопявате сапунената база да се втечни – все по-често виждам клипчета, в които базата се топи в микровълновата фурна. Можете да я стопите на бавен огън.
  2. Когато сапунената база е течна, добавяте оцветител, аромат, добавки – кафе, подправки или ботанически украшения – сухи цветя и други.
  3. Изливате я в избраните от вас молдове (формички, калъпчета или както го наричате).
  4. Изчаквате да изстине и вашият сапун е готов!

Това е! Дори и деца на по 4-5 годинки могат да правят сапунчета от база! (И правят!)

водно конче, направено от дете по време на Узана Поляна Фест
водно конче, направено от дете по време на Узана Поляна Фест

И все пак…

В зависимост от вашите обстоятелства, има вероятност да нямате възможност да си правите натурален сапун “от нулата” – т.е. да подбирате базови и етерични масла и да изчислявате с колко основа да ги осапунвате, както и да измервате точните температури на смесите. Затова….

Направете си сапун с готова сапунена база!

Нашите бази са “pre-made” – заготовката за Вашите идеи! Използвайте указанията, написани по-горе и направете своят натурален глицеринов сапун само с тези лесни 3 стъпки. Четвъртата стъпка, описана по-горе, е най-трудната!

Вдъхнете им живот като ги ароматизирате, оцветите и украсите с подходящите билки.

Готовите сапунени бази са безопасни за работа, хипоалергенни, не замърсяват околната среда. Всичко, което трябва да направите, е да им добавите това, което на вас ви харесва – билки, хума, аромат, етерично масло.

Използвайте въображението си и се забавлявайте!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top