Как да си направим Шампоан с кератин и гераниум?

Как да си направим Шампоан с кератин и гераниум?

Всички, които следят блога – този и в специалната ми блог страница, която поддържам от 2015-та година, сигурно знаят, че от години си мия косата с моите сапуни. За мен това е по-лесният начин, а и косата ми ги обожава <3 !

От както си мия косата с Боров катран или Арган и канела, тя стана по-здрава, не пада (ще се учудите, но дневно свалям по около 20 косъма. Да, броя ги, защото докато се сресвам сутрин падат 10-12 и предполагам, че през деня падат още толкова). Освен това расте сякаш по-здрава. Единствения недостатък е, че докато косата свикне, минава един дълъг месец. И не всеки може да си го позволи.

Затова и преди известно време започнах да изпробвам и първите рецепти за течен шампоан. Преди около две години направих една хубава рецепта, която съдържаше и индийски билки – амла, шикакай и прах от сапунени ядки. След това я изоставих. Някак нямах сили да я доразработя. Но се оказа, че хоратя някак нямат търпение да изпробват течният шампоан. Все още работя по опаковката – не искам да е пластмасова, но стъклената опаковка крие рискове, когато се изпраща с куриерите. Тежи. И има вероятност да я изпуснете в банята на плочките и да стане беля. И затова шампоан все още няма. Но пък мога да ви покажа как сами да създадете свой собствен шампоан и то съвсем лесно.

Ще използваме шампоанов концентрат, ще го разредим с минерална вода / флорална вода / чай…, ще добавим желаните добавки и ще сложим кератин.

В този пост ще ви дам една примерна рецепта за шампоан. База можете да намерите при нас – . Тук са основните съставки, които и аз използвах, но вие можете да ги замените с други – такива, които на вас ви харесват.

Когато разполагате с готова шампоанена база, да си направите шампоан е повече от лесно! Към моята база аз добавих кератин и еерично масло от гераниум – едно от любимите ми.

За по-лесно можете да изгледате и краткото клипче, което подготвих.

Кератинът е Как да си направим Шампоан с кератин и гераниум:

  1. Вземете натуралната шампоанова база (бутилка 1).
  2. Долейте към нея розова вода до 1 см под ръбчето на бутилката (бутилка 2) и разклатете
  3. Сгъстете с 2-3 % натриев хлорид (обикновена сол), разклатете и изчакайте 5 минути.
  4. Добавете 60 капки хидролизиран кератин (бутилка 3 – уточнение: кератин в бутилка от тъмно стъкло 20 мл)
  5. Добавете 5 капки етерично масло Гераниум (бутилка 4)
  6. Разклатете и оставете за половин час.
  7. Вашият Натурален шампоан с Кератин и Гераниум е готов!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top