Безопасност при изработването на сапун у дома

Всеки може да си направи сапун у дома. Предимствата да си направите свой сапун са много – избирате точно съставките, които искате, избирате формата… но правенето на сапун може да ви вдъхнови да научите повече за билки, глина и други съставки и как те влияят на кожата и косата. Правенето на сапун може и да ви вдъхнови да правите още и различни дизайни и да научавате нови техники. А може и да ви даде време за себе си, в което просто да творите. Но преди всичко това, трябва да научите и винаги да спазвате задължителните техники за безопасност при изработването на сапун.

Кои са те?

За да направите сапун с базови масла (от нулата), трябва да осапуните тези масла с разтвор на натриева основа. Точно това е, което изисква най-голямо внимание. Една капка само, разплискана по кожата ви, може да причини неприятно усещане, парене и дори изгаряне на кожата. Затова и трябва да използвате винаги предпазни ръкавици за ръцете си, престилка и предпазни очила. Вдишването на изпаренията от разтвора също е опасно за здравето. Затова е добре да използвате и прахова маска.

И така, винаги при работа използвайте своите предпазни престилка, очила, ръкавици и прахова маска. Освен тях, трябва да използвате съдове, които никога повече няма да използвате в кухнята. Съветваме ви да си закупите специлно отделни такива. Каничката за разтвор на натриева основа трябва да е такава, която да издържа на рязка смяна на температурата.

Отказ от отговорност: информацията, предоставена на този сайт е базирана на нашият личен опит с правенето на сапуни и други продукти и има само информативен характер. Тя не замества по никакъв начин професионално мнение. Не носим отговорност за неправилно разбиране на текстовете, неспазване на необходимите мерки за безопасност или друго. Предоставената информация може да се използва изцяло на ваша отговорност.

Въпреки това всяка рецепта, която можете да видите тук, е изчислена правилно и е изпробвана лично от нас със съставките, които се предлагат на сайта. Ако искате да повторите същата рецепта, ние не гарантираме, че ще се получи по същият начин, тъй като може да има разлика в използваните от вас съставки или лека разлика в съставките на сайта от партида до партида. Суровините, които зареждаме, са изцяло натурални и като такива, те зависят донякъде и от няколко други фактора при добиването им, въпреки, че технологията на добив не се променя.

1 thought on “Безопасност при изработването на сапун у дома”

  1. Pingback: Как да си направим кокосов сапун със "светещи" сърчица за Св. Валентин -

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top