Ora (Ора) – ателие за светлина и красиви мисли – гр. Созопол

Минавайки по малките калдъръмени улички на Созопол, унесена в мисли, очите ми преминаваха през каменните основи на къщите. Представях си как преди години тук не е било пренаселено, представях си как децата от градчето и къде са ходили на училище, а и колко деца са живели по време на тъмните дни от нашата кървава българска история… странни мисли у човек, който се разхожда в средата на курортно селище, претъпкано с народ, с магазини и стока за продан… Ора – Светлина – чух гласа ѝ и ми се стори познат…

Не помня лица, но помня гласовете много добре. Имам 11 години в музиката, после още две години пак в музиката… когато бях на 6 научих първо нотите… след това буквите… Може би затова помня гласовете на хората.

А може би мислите ми са били съвсем обикновени предвид обстоятелствата – утре трябва да прекъсна почивката, за да водя поредното издание на творческия клас в детския център на града ми.

Е, движейки се в по-малко населените улички попадам на уютно ателие. Вътре стои едно ведро момиче, будно и пълно с енергия, въпреки напредващите часове – почти 9 вечерта е, а тя сигурно работи от сутринта… твори.

Поспрях при ателието, още не знаех, че Ora (Ора) означава Светлина 🙂

Веднага бах посрещната от звънкия и ведър глас – “Добър вечер!”. Усмивка и светлина в очите. Красота!

Това са местата, на които обичам да се спирам – искрящи, звънки и грабващи с душата си.

Заприказвахме се и разбрах, че това е искрящ човек, който наистина пръска светлина, творец, който дарява околните с нещо незабравимо, необозримо и неописуемо – душа.

Всичко това може да ви звучи и пресилено, философски или прекалено… различно! Но ако посетите ателието, ще усетите за какво ви говоря.

В Ora всичко е изработено ръчно, с любов и с ръка, направлявана от светлите сили на Вселената.

Тук можете да откриете множество изящни неща – разделители за книги (обожавам да чета и говоря за книги!), мини книжки, възглавнички – всяка носеща свое послание, букви с различни украси по тях, картини, ръчно рисувани дрехи, рисувани четки за коса… чудеса!

Мястото е заредено с толкова искряща енергия, че сякаш влизаш в друг свят!

Пожелавам на всички творци такава! А контакта със Светли е уникален, заразителен с положителна енергия.

Мястото? Град Созопол, Стар град, след чешмичката хващате средният път и след 2-3 магазинчета попадате на това красиво място.

Фейсбук: #ORA light

И не си тръгвате мноооого дълго време 🙂

Приятна разходка!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top