Как да си направим сапун с готова сапунена база

Здравейте и добре дошли отново на страниците на блога… В днешният пост ще ви разкажа, по-точно ще видите как да си направим лесно сапун от готова сапунена база с глицерин.

Защо да си направим именно такъв сапун?

Лично за мен сапуните, направени “от нулата” са най-добрите сапуни, които съществуват. За мен е удоволстиве да ги прехвърлям в ръцете си, да се наслаждавам на милионите им балончета, на нежния им допир и на естествения аромат, който отделят… А правенето на сапун е нещо, което лично мен ме кара да се чувствам пълноценна.

Всъщност – погледнато по-философски и от моя гледна точка – това да владееш някакво умение ти дава повече увереност. Независимо какво умение си развил, то е безценно и винаги ще има хора, които да са благодарни за това, че са те открили – теб и твоето умение!

Понякога обаче, правенето на сапун “от нулата” не е подходящ избор. Случвало ми се е още по време на обучението курсисти да заявяват, че това не е за тях – имат малки и немирни деца, имат котка или просто не се чувстват достатъчно сигурни при изработването на сапун “от нулата”.

Тогава?

В такъв случай едно от най-добрите неща е да си направите сапун с готова база. Има различни готови бази за сапун. Някои са богати на базови масла и глицерин, други съдържат само кокосово масло и глицерин, но така или иначе работата с готова сапунена база е далеч по-лесна и също е много приятна.

Отделно от това, можете да включите и децата си в творческия процес и да се забавлявате докато изработвате вашият собствен сапун от готова сапунена база с глицерин. Ще останете учудени от това каква творческа мисъл имат те!

Малко встрани от основната тема – на сайта можете да намерите готови сапунени фигурки за оцветяване. Имаме и подходящите боички.

А за вдъхновение ще ви дам линк от един клип, който направихме с децата преди време. Аз исках всичко да е много сериозно, но се оказа, че с деца сериозни неща трудно се правят. Децата винаги намират забавната страна на нещата и ако им позволите – могат да я покажат и на вас.

В клипчето показвам как лесно можете да си направите сапунчета-лапички с готова сапунена база. А всички материали можете да намерите на сайта ни.

Приятно гледане! И да не ми се смеете много 🙂

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top