Хидролизиран кератин

Хидролизиран кератин – това е протеин, който се намира в нишките на косата.

С течение на времето косата губи от блясъка и еластичността си поради различни фактори. Начинът на хранене, външните атмосферни влияния, различни промени в организма ни са само част от причините. За да се възстанови блясъкът и здравината на косата, трябва да я пазим от всичко това, да подобрим начина си на хранене, да бъдем цялостно здрави. Но най-добрият начин да се възвърне бързо блясъка и здравината на косата е да се подхрани с подходящите вещества, които да помогнат възстановяването ѝ. Едно от тези вещества е хидролизираният кератин.

Хидролизираният кератин е голяма протеинова молекула, преминала през химичен процес, чрез който е разградена по начин, който ѝ позволява да проникне в дълбочината на косъма. По този начин косата става по-здрава и се прекратява накъсването и разцепването на косъма.

Използва се при здрава или увредена коса, за поддържане на блясъка и еластичността, за предотвратяване на сплитането и разцепването на косъма и за улесняването на разресването.

Употреба: може да се добавят няколко капки в продуктите, които вече използвате за коса. Може да се използва в специализираните преси за коса за кератинова терапия. Може да се добави в продуктите за коса, които сами си формулирате – в крайната фаза. Кератинът е разтворим във вода и неразтворим в масло.

Дозиране: добавят се 5-10 % в продуктите с отмиване и 1-2 % в продуктите без отмиване.

Съхранявайте на сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, място, недостъпно за деца. Избягвайте контакт с очите, при работа използвайте винаги необходимите предпазни средства.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top