Тюленово, Каварна, Шабла

Тук ще ви разкажа за Тюленово, Каварна и Шабла. Нашата кратка разходка до северното черноморие беше наситена с посещения на много места. За 3 дни успяхме да посетим Каварна, Шабла, Калиакра, Тюленово, огромният плаж до с. Езерец, Дуранкулак. За съжаление времето ни беше ограничено, но това бързо “надникване” в красотите на тази част от страната ни само ни кара да планираме едно по-дъллго пътешествие нататък съвсем скоро…

От къде тръгнахме?

От Сливен хванахме пътя на север към Котел (през Петолъчката) и след като преминахме Котленски проход, хванахме по магистралата за Варна. От там отбихме на север и след няколко села и градове достигнахме до мястото, на което бяхме решили да нощуваме – “Дивата патица” в с. Езерец. За хотелчето ще ви разкажа в друг пост.

Тюленово

Първият път минахме покрай Тюленово само набързо, докато пътувахме за Калиакра. На връщане, обаче, решихме да се отбием да видим известните скали, които образуват скален мост над морето. До тях се стига лесно – мисля, че има само един асфалтиран път, който стига до тях. Когато карате, просто поемете в посока към морето. Пътят свършва пред скалите. В ляво има някакъв ресторант, може би и хотел… В дясно има скалисти хълмове, обрасли с бурени, черен път, пейки. Тръгнете по пътя надясно. Може да се мине и с обикновен автомобил съвсем лесно. Пътят е черен, но равен. Ние оставихме колата на асфалта и тръгнахме пеш.

След не дълго време пристигнахме до скалите – пълно с посетители, гмуркачи, туристи, плажуващи… всякакви хора. Направихме си няколко снимки и продължихме нататък.

Каварна

Каварна ми се стори интересн крайморски град – бели скали, без плаж, блокове, изрисувани с музикални звезди на рока…

Всъшност плажът е интересен – пясъчен плаж, а подходът към морето е посредством стълби. Харесаха ми сградите около морето – старите каменни къщи, малките улички около тях. Ето и снимките, които направих там:

Шабла

В Шабла спряхме за съвсем кратко време. Решихме да отидем до старият фар. Свечеряваше се, имаше вятър и започваше да става студено, така че направихме набързо няколко снимки, 2 от които качвам тук. Но със сигурност си заслужава да се отиде за по-дълго време…

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top