Тоник за лице с витамин С

Тоник за лице с витамин С – вижте колко лесно можете да си направите!

Витамин С е съставка, която освен че е полезна да се приема вътрешно, предпазва и кожата от зачервявания, предпазва при излагане на слънце, помага при пигментация, старчески петна и др.

Витамин С може да подобри качествата на продукта, който създавате, тъй като той е антиоксидант, но и стимулира производството на колаген в кожата. По този начин витамин С би бил полезна добавка в кремове и продукти против стареене и също така в лосиони против петна и други.

В следните редове ще ви дам рецепта за лесен тонизиращ продукт за лице, с който кожата ви определено ще се почувства обгрижена, а е изключтелно лесна за изпълнение. След употребата му ще почувствате кожата си чиста, освежена и обновена. Подходящ е за нанасяне вечер – след вечерното почистване на лицето.

Рецепта:
0,5 г вит. С на прах
2 г глицерин
47.5 г розова вода

Смесете всичко в дезинфекциран съд и разбъркайте с дезинфекцирана бъркалка, стъклена бъркалка или друго. Целта е да се разтвори витамин С. След половин минутка всичко е хомогенно – изсипете в ново шишенце с пулверизатор и използвайте, като нанесете с помощта на памуче, за да почистите и загладите кожата на лицето. Използвайте в рамките на две седмици.

Готовият тоник съхранявайте в хладилник

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top