Съвети за изработване на свещи

Свещите винаги са на мода!

С нашите натурални восъци можете да изработите персонализирана свещ, с която да изненадате любим човек или пък да внесете уют в дома си. Просто следвайте нашите Съвети за изработване на свещи!

*Винаги работете с висококачествени сертифицирани материали, предназначени точно за изработването на свещи.

нашите свещи от чист пчелен восък

*Спазвайте винаги инструкциите за безопасна работа – използвайте ръкавици, предпазни очила, предпазни маски и престилки, работете внимателно и без да бързате.

Восъци и фитили

Подбирайте восъците си според това, което искате да направите с тях – ако ще правите свещи в буркани, изберете восъка ни за свещ в буркани. Ако ще отливате свещи в калъпи, изберете восък за свещи в калъпи. Ако ще правите свещи от пчелен восък, изберете Пчелен восък за свещи в калъпи.

*Преценете точния размер фитил. Фитили, които са по-тънки, не могат да обхванат и изгорят целия обем на восъка, те дълбаят “кладенче”. Ако пък са по-дебели, свещта ви ще изгаря бързо и има вероятност восъка да не може да изгори, а просто да се излива встрани.

Ароматите…

зползвайте сертифицирани аромати за свещи. Те са предназначени само и единствено за ароматизиране на свещи. Преди да бъдат допуснати на пазара, те са одобрени в специализирана лаборатория и притежават съответните документи, указващи безопасност, алергени и други показатели.
Към вашата свещ могат да бъдат добавени всякакви аромати, но дали изгарянето на какъвто и да е аромат би било безопасно за здравето? Дори и етеричните масла не трябва да Горят. Те са за да бъдат използвани в аромалампи и дифузери, бомбички за вана, сапуни (в някои случаи), а не в свещи, където етеричните масла ще горят. Двете въздействия са коренно различни върху човешкият организъм.

Декорация

*Избягвайте претрупването на свещите с горящи материали за декорация! Прекомерното използване на украса от рода на сухи клонки, цветя, дори и неподходящи бои може да превърне свещта ви във факла! Безопасността е на първо място.

*Леенето на свещи не винаги е лесно като 1-2-3! Винаги трябва да изпробвате горенето на дадена свещ преди да я подарите на някого. Правилното горене на свещта зависи от много фактори – дебелина, плътност на восъка, размер и форма (сплитка) на фитила (всички фитили са сплетени по различен начин), начин на изработване и още много. Придружаващите препоръчителни дози на аромата, препоръчителен диаметър на фитила и препоръчителен вид восък са само за насочване на потребителя. Те не могат да дадат точни показатели за Вашата свещ.

*Преди да запалите свещ, отстранете всички украси, които могат да причинят пожар.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top