Свещ “Събуди се, Българино!”

Еххх, дай боже да се събираме… че много опосталя нашата мила Родина.

Преди години за първи път създадох свещта “Събуди се, Българино!”

Започнах да ги правя преди няколко години, малко след като се прибрахме от чужбина и се видяхме… сами! Нямаше хора, всичко по чужбина… и някак мъчно ми стана, че вода газим, жадни ходим! И реших, че не може така!

Ще им светя, ще ги будя, ще им напомням що е да си Българин!

Моето детство беше най-прекрасното детство на света! По-голямата част беше в планините над Трявна и времето си прекарвахме заедно с цяла дружина весели другари. Ние знаехме що е плевня, “стражари и апаши”, играехме на криеница до мноооого тъмно, нашите баби ни “уйдисваха” на всеки “акъл”, а идеите ни за прекарване на времето бяха безброй. Станахме хора. Истински, осъзнати, обичащи и пазещи природата, хора с връзка помежду си.

Знаете ли, че 25 % от сегашното поколение млади нямат приятели? Това звучи откровено стряскащо. Аз знам какво е да имам приятели – ако прегладнея – звъня на приятели, ако ми се наложи помощ за колата – отново звъня на приятели. И домът ми е винаги отворен за моите приятели, храна за тях винаги имам, бензин в колата винаги ще намеря, за да помогна. Ние сме приятели.

А представете си сега – да нямаш нито един истински приятел!?! Страшно е… А кога се създават приятелствата? В детска възраст. Е, кой тогава е отговорен за това дали детето ще има или няма да има приятели, дали ще си създаде такива? Не, не казвайте “обстоятелствата”, не бягайте от отговорност. Колкото и да работим – децата ни трябва да играят. Колкото и да работим – имаме възрастни родители, с които да общуваме. И всичко това е свързано и сякаш… ние сме свързващото звено.

Роклята е изработена по моя идея

Виждали ли сте как човек видимо “светва”, след като му обърнеш внимание, след като го изслушаш? А мислите ли, че хората около вас нямат нужда от вас, най-близките ви? Много работим? Да, всички работим… Но това е сякаш извинение. Извинение не за това, че не излизаме. А за това, ще едни на други не си обръщаме внимание, връзката помежду нас изтънява. И не – не е заради пандемия или друго… От нас си е.

Аз имам една тайна сила и съвсем покрай майтапа ще ви кажа и истината: всички баби ме обичат. Заради тайната ми “сила”, а именно – да ги изслушвам.

И не, не го казвам, за да се хваля или за да ви кажа: “хей, вие нямате такива сили, ха-ха!”. Казвам го, защото всъщност е нужно толкова малко, за да бъде всичко по-добре. Аз искрено вярвам в това.

Еньовден Етъра

Така че, “Събуди се, Българино!”, ние сме тези, които държат всичко в ръцете си. Бъдете здрави и бъдете горди – ние сме Българи!

Свещта “Събуди се, Българино!” е с трибагреника, с мартеничка и със звънче. Ухание на българска роза дамасцена и в бурканче с формата на пчелна килийка. Всичко е нарочно и нито един детайл не е “просто така”.

Имаме нужда от всеки буден човек, който милее за идното поколение и за спомените, които създава. Ние сме създатели, не го забравяйте.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top