4. Защо сапун?

Какво е сапун? Сапунът е продукт, който се получава при осапунване на базови масла с разтвор на основа. Когато правите натурален сапун, вие правите продукт, който е подходящ точно за вас. Защо? Защото Вашият сапун:

  • е изцяло натурален продукт и…
  • съдържа точно съставките, които искате. Освен това…
  • съдържа чист натурален глицерин, който се получава при самият процес и точно това е съставката, която привлича и задържа влагата в кожата ви, като я прави неустоимо мека и хидратирана. А чистата и хидратирана кожа означава “Здраве”. И е мека и подхранена, защото…
  • вашият сапун съдържа процент неосапунени масла, които подхранват допълнително кожата ви. И ако обичате да пазите природата чиста, със сигурност знаете, че вашият сапун…
  • не замърсява околната среда, защото е произведен от натурални съставки и не се намира в пластмасова опаковка.

Не само пластмасовата опаковка замърсява

Защо си мисля, че не само опаковката замърсява околната среда ли? Сега ще ви кажа. Имам приятели, които живеят в автентична къща в балканско село. Да, програмисти са и са решили, че да живеят в такава къща им дава спокойствието и свободата, които са им нужни. Къщата им е разкошна, но водата, която се оттича от кухнята, отива в градината, на края на която има посадена дюля. Навремето нашите баби и дядовци са знаели, че сапунената вода подхранва дюлята. Сапунената вода от истинския сапун. Поради тази причина и точно там е посадена тази дюля – за да се подхранва от водата, която се оттича от кухнята.

Но когато моите познати купуват къщата, те започват да си мият чиниите с обикновено веро за чинии. Виждат, че тревата около мястото, където се оттича водата, съхне, но никога не са го свързвали с това, че използват веро. Започва и дюлята да съхне, но моите приятели, живели винаги в града, не обръщат внимание – дърветата понякога просто си изсъхват и умират.

В един прекрасен ден се появявам аз с моите сапуни и моите приятели решават да използват вече само сапуните ми. Съответно и верото, което правя за тях. След известно време получих съобщение: “Дюлята цъфна!” Каква дюля, мисля си аз, тия програмисти в това село съвсем са станали горяни. Звъннах по телефона, чухме се и жената ми сподели, че от известно време наблюдава нещо много хубаво – тревата отново е започнала да расте и да става отново зелена и свежа. А дюлята, която са мислели да отрежат, понеже им изглеждала вече суха и сякаш никога няма да цъфне, е цъфнала.

Хората, които живеят в града и съответно ползват всички предимства на този начин на живот, няма как отблизо да видят как действат сапуните и останалите измивни средства на природата. Когато използвам каквото и да било, то отива в канала и не се вижда какво се случва по-нататък. Но моите приятели с автентична къща в село са видели съвсем ясно пагубните свойства на верото от магазина, което ухае тооолкова приятно и се пени още по-приятно. И с радост ми споделиха за цъфналото дърво, след като са го мислели за умиращо!

Когато използвате твърд сапун (а не течен), вие автоматично сте използвали и една пластмасова опаковка по-малко, което е добре за околната среда. Вие също така сте спасили поне едно дърво!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top