Лосионови блокчета за меки кучешки лапички

Как (и защо!?) да направим лосионови блокчета за лапичките на нашите любими животинки?

Всички знаем за загрубелите кучешки лапички. Нашите четирикраки приятели не носят обувки и, улисани в бягане след ароматите, които подушват, често не се съобразяват къде стъпват. Понякога, за нещастие, лапичките им се напукват жестоко, особено през лятото.

Нашата прекрасна Джолийн <3

Съдържанието на блокчето включва и масло от нийм. Това масло притежава специфичен аромат, бих казала доста силен за моите разбирания.

Но маслото от нийм има изпитан репелентен ефект. То помага за отблъскване на малките гадинки, които точат зъбки (хоботчета всъщност), които да забият в нашите любимци. Също така маслото помага при кожни състояния – напуквания и други, което го прави идеалното масло за състава на лосиончето.

Другото масло, което използвам тук, е масло от карите. То е изключително ефективно. Дори и неговата рафинирана версия е толкова ефективна, че може да оправи силно напукана кожа за два дни.

Ще използваме и зехтин – това е едно от любимите ми масла, а в него може спокойно да се съхраняват билки, което го прави още по-богата суровина. В случая сложих любимият ми невен – ускорява зарастването на рани, регенерирането на кожата и действа антисептично, а има и действие на естествен антибиотик.

С помощта на чист пчелен восък заключих всичко в лосионова формичка, която да се употребява лесно и да се съхранява лесно. Освен всичко друго, пчелният восък образува защитен филм на повърхността. Когато е вложен в лосион, той попива заедно с маслата и допринася за задържането на лосиона върху кожата.
И най- хубавото е, че всяка една съставка е изцяло натурална. Всяка една съставка е безвредна и става да я използвате за консумация, като дори и “миризливото” масло от нийм се използва за готвене в Индия.

Рецептата:

В сух термоустойчив дезинфекциран съд сложете:

  • 2 части зехтин, обогатен с невен
  • 1 част масло от нийм
  • 1 част пчелен восък
  • 1 част масло от карите

Загрейте на водна баня. При пълното разтопяване на маслата, отдръпнете от огъня и извадете от водната баня. Започнете да разбърквате, за да изстине сместа. След известно време ще забележите, че сместа става по-гъста и не толкова прозрачна. Налейте в подходящи формички и оставете да се втвърди.

Как се използва?

Точно преди разходка вземете едно блокче и натрийте с него лапичките на вашият любимец. Лесно!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top