Как действат етеричните масла?

Етеричните масла се използват по няколко различни начина, за да допринесат за човешкото здраве. Ароматерапията е може би най-разпространеният начин за това. Етеричните масла се приемат с вдишването и задвижват вътрешните процеси в тялото, които спомагат за по-доброто му функциониране. Посъветвайте  се с вашият ароматерапевт, за да разберете как да използвате правилно всяко едно етерично масло.

Благите аромати на етеричните масла се използват, за да допринесат за релаксиране, това е един от най-добрите начини за премахване на стреса.

Етеричните масла могат да бъдат използвани и за масаж. Масажът с базови олиа и масла, в които са добавени етерични масла допринася за отпускане на тялото, като едновременно се премахва натрупаният стрес и болките.

Етерични масла се използват и в направата на сапуни и други продукти за тялото. По този начин всички нутриенти и полезни вещества в тях се пренасят върху кожата.

Въпреки многобройните ползи на етеричните масла, те не могат да се използват безразборно и постоянно от всеки един. При някои хора етеричните масла могат да предизвикат алергична реакция. Те са есенцията на растението, от което са добити. Винаги се използват разредени в базово масло или друго.

Как да познаете истинското етерично масло?

Етеричните масла са летливи. Това означава, че ако имате шишенце с етерично масло и го оставите отворено, то ще се изпари, ако е наистина етерично масло без примеси. Затова действайте отговорно и стягайте добре капачките на вашите етерични масла.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top