Как да си направим полезни неща от глина

Моите сапуни са ръчно изработени изцяло от естествени материали. Да, нямат нищо общо със сапуните, които ще видите в магазините, но пък за сметка на това знам, че са много по-полезни, не замърсяват природата, действат в дългосрочен аспект и значително подобряват здравето на кожата и косата. Затова и отдавна исках да им направя специални сапунерки от глина.

Глината, обаче, изисква да бъде изпечена в специална фурна на много високи градуси. Е, понеже няма как да разполагам с такава, аз реших да работя със самосъхнеща глина. Това е един сравнително нов начин на правене на керамични красотички. Най-после и “на моята улица изгря слънце!”

сапунерка

Така че се сдобих с няколко пакета глина и с моя добър екип направихме няколко опитни дизайна. Първите ни изделия са вече факт. И са толкова ведри, защото повечето са правени от детето! Когато дадеш в ръцете на дете глина и свобода да твори, резултата е разкошен!

Първите ни произведения можете да видите по време на събитието Матренски празненства в Ченгене Скеле, а ако желаете, можете да се включите в малката работилничка за глина на Сами! Работата с глина е много приятно занимание.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top