Как да си направим маска за коса с масло от бабасу?

Маската за коса е нещо, на което винаги трябва да отдаваме нужното внимание. Колкото и да бързаме, е добре поне веднъж седмично да си правим маска на косата, за да бъде тя здрава, блестяща и жизнена.

Днес ви предлагам една лесна маска за коса, която сами можете да си направите в домашни условия. Тя е създадена изцяло от масла, които подпомагат косата да бъде мека, жизнена и здрава. Трябва ви само маслко търпение, за да си я забъркате и малко повече търпение да постоите с маската на главата.

Знам, че в днешни дни всички бързаме, затова и е най-лесно да използваме маските, които можем да купим готови от магазина. Дори и аз съм си купувала преди време такива… но виждам огромна разлика между тях и тези, които си приготвям сега.

Докато преди след маската косата ми се утежняваше и често се омазняваше на следващият ден, сега косата ми се чувства здрава, жизнена и съвсем балансирана. Затова и споделям с вас тази маска, защото тъкмо я изпробвах преди няколко дни и косата ми все още е бляскава и жизнена, което ме кара да вървя с гордо вдигната глава 🙂

Рецепта + начин на изработване

Вземете подходящ съд, по възможност стъклена или керамична купа. Сложете в нея:

Сложете в съда маслото от бабасу. Сложете го на водна баня, за да се втечни. Добавете останалите базови масла, а накрая и етеричното масло от розмарин. По желание може да добавите и 2 капки вит. Е.

Разнесете така приготвената маска в корените на косата. Разрешете с пододящ гребен или четка. Масажирайте, за да могат маслата да започнат да действат по-добре от топлината.

Увийте косата с подходяща шапка, за да остане скалпа топъл. Стойте с маската поне 2 часа, за да могат маслата да “си свършат работата”.

След това отмийте с топла вода и мек, естествен сапун / шампоан.

Насладете се на вашата буйна и блестяща грива!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top