Как да изберем хубав сапун?

С пазар, препълнен с продукти, понякога е трудно да направим избор на добър сапун. Ако не държим на качеството и на натуралните съставки, можем да изберем който и да е сапун от магазинната мрежа. А ако не ни притеснява да използваме сапун, опакован в пластмасова опаковка, спокойно можете да си вземете някой течен сапун.

Но ако искаме да ползваме за кожата си наистина качествен сапун, който да я хидратира и поддържа здрава и жизнена, е добре да изберем качествен натурален сапун. Как да го разпознаем?

Натуралните сапуни се изработват от натурални масла, които са осапунени. Тайната на натуралните сапуни и защо те са толкова нежни към кожата е , че имат допълнително добавен процент неосапунени масла. Именно това им придава свойствата на хидратация и подхранване.

Но как да се ориентираме? Всичко това е изписано на етикета. И не, не е надписа, който е отпред и с големи букви. За да видите какво наистина съдържа даден козметичен продукт, обърнете задната страна и прочетете “състава по inci” (съдържание). В него са дадени наименованията на всички съставки по низходящ ред, като на първо място е изписана съставката, която присъства в най-голям процент.

Другото, което да вземете предвид, е производителят. Често пъти малките производители контролират целият процес и със сигурност следят за всеки детайл.

И последно – избирайте сапун според предпочитанията на вашата кожа. И не забравяйте – кожата ни се обновява напълно на цели две седмици, тя е най-големият орган на човешкият организъм и отразява състоянието на организма, но същевременно се влияе и от външни условия като студ, слънце и др.

Вижте нашите натурални сапуни, приготвени прецизно с много внимание и любов на www.my-naturals.com

А ако сте решили да се научите да си правите сапун сами у дома, погледнете някое от нашите предложения в секцията Обучения / Работилници.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top