Историята (…ни – на мен и моите сапуни)…

Историята започна преди години… много години. Винаги съм обичала сапуните. Спомням си, че още докато бях малка, обичах да стоя на мивката в банята и да си сапунисвам ръцете, да си играя с пяната и да правя едни голеееми балони между пръстите си. Обичах и аромата, който остава по ръцете ми.

По онова време не съм и помисляла, че някога ще започна да правя сапун, още по-малко, че това ще бъде моя работа. Докато не се наложи…

сапун с боров катран
сапун с боров катран

Животът ми беше обикновен: учене, семейство, първо дете… после второ дете. Но много бързо след раждането на второто разбрахме, че то е с атопичен дерматит.

Всъщност животът ми не е обикновен. Според приятели, аз притежавам Смелост. Да, знам как звучи, само че моите приятели доста често ми казват, че ако са на мое място, нямаше да имат смелост да постъпят така, както аз постъпвам. Може би тази смелост ме „бутна“ да опитам да правя сапун.

Jolene soap
Jolene soap

Атопичен дерматит… въпреки, че това е доста разпространено състояние, аз не бях чувала за атопичен дерматит преди това. И така – започнахме “ходене по мъките”. Постоянно ревящо бебе, зачервена и лющеща се кожа, проблеми с храненето, безсънни нощи и най-вече – много притеснения.

Посещавахме лекари. Търсехме решение, но не откривахме. Казваха ни просто да използваме специални по-щадящи средства за къпане и след къпане да използваме специален крем. Когато спазвахме напътствията на лекарите, проблема отшумяваше, но в момента, в който пропуснем да намажем детето с крема, проблема се връщаше сякаш никога не е отшумявал. За едно лекарите бяха единодушни – казваха: “детето ще го израсте”.

Добре, но кога? След всичко, което бяхме опитали, решихме да опитаме да си направим сапун у дома. Сапун, който да е натурален, да не дразни кожата, да е хипоалергенен и да може да се използва за къпане на бебета. Исках да знам какво слагам в сапуна. И това беше трамплина, който ме “хвърли” в необятният свят на сапунотворчеството.

Сапун с активен въглен
Какао и карите

Не знам дали сапунът ми повлия или просто детето „го израстна“, но забравихме за дерматита. Докато не нагазихме в масивите с роза дамасцена… Но за този случай – по-късно. Можете да прочетете за него в главата за етеричните масла.

Посетете сайта ни и разгледайте нашите натурални My naturals сапуни от тук.

моите билки
моите билки

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
  • Your cart is empty.
Scroll to Top